вторник, 22 август 2017 г.

Winter is Here!


Здравейте, мои мили читателчета!
Дойде времето да си поговорим и за Game of Thrones.
Първо щях да пускам публикация с това, какво очаквам да се случи в седми сезон. После такава, с мои теории. Обаче 6 епизода вече минаха, и остана само финалът. И за това и тази идея пропадна. За това ще ви говоря за моята хъм мания по GoT.

Книгите
Джордж Р.Р. Мартин е създал уникален свят с цели седем кралства! В книгите му не липсват интриги и предателства, любов и смърт. Пет доста дебели книги, издадени у нас от Бард. Легендата гласи, че в началото щели да бъдат три книги.Но въображението на автора било огромно, героите нараснали и книгите станали пет. До тук добре! Но после HBO  направили супер успешен сериал. И авторът, ами зациклил с писането. А обещал още две книги. И така верните книжни фенове си чакаме Ветровете на зимата и мечта за пролет. А в тъмният интернет от време на време блесва новина за предстоящата, шеста книга, но уви още нищо. Иначе с удоволствие си прочетох петте тухлички, на електронната книга! Малко обърквах героите, защото бяха наистина много и вече ми се искаше да завърши историята…



Сериалът
От своя страна пожъна страхотен успех. От 2011 година, насам излиза по един сезон с по 10 епизода, с изключение на това лято, когато Зимата Дойде във Вестерос и различни хора от екипа изчезваха мистериозно. Говореше се за бели Бродници! (Брр.)
Но нека се върнем към главната история. Започнах да гледам Игра на Тронове през лятото на 2015 година. Тогава изгледах и 5-те сезона за около месец и паралелно с това започнах и книгите. (добре де след, като ми свършиха епизодите!)

Винаги съм харесвала Дома Старк! По начало заобичах Роб и Аря Старк. И Джон Сноу. Обаче СПОЙЛЕР Роб умря на собствената си сватба, убит при заговор на Ланистър с Болтън и Фрей! Аря си е жива и добре тренирана. Лъч светлина сред Старките.
В последствие станах и част от семейство Тирел. Марджъри също бе моя любимка, но заедно с брат си и баща си загина, когато Церсей разруши септата на Белор. Лорас Тирел беше толкова прекрасен. И беше гей. Но явно лъвицата Ланистър беше против хомосексуалните.

Оттук надолу ще говоря основно за сезон 7. Ще има СПОЙЛЕРИ от сюжета, така че ако някой не е гледал 6-те излезли до тук епизоди, да спре да чете!

От къде да започна?



Може би от най-значимото събитие до тук. Всички знаем, че Джон Сноу е Таргариен, син на Регар Таргариен (брат на Денерис и Визерис) и Лиана Старк (сестра на Нед Старк). Btw  щеше да ми е много интересвно да видя някоя любовна сцена между тях!
Та джон посети Денерис в Драконов камък. И ДОКОСНА ДРАГОН!!! Дани (Денерис) стъпи на родна земя, изгради няколко съюза с Аша Грейджой, Тирел и Мартел. Тирион, който е ръка на Дани, помогна много. 



На другия полюс Юрон Грейджой обеща награда на цурсей и плени Пясъчните змии. Церсей отрови, дъщерята на Обара Санд, както тя самата отрови Мирцела. Тирел паднаха под обсада, командвана от Джайм. Той научи, че Олена Тирел е отровла Джофри. И разбра, че Церсей очаква ново дете.



Срещнаха се с Тирион.  Дани искаше Джон да и се поклони, а той искаше да поемат на Север срещу истинския враг – Кралят на Нощта! Накрая с цената на едни дракон, лилавия, Дани обеща на Джон подкрпеа срещу бродниците, а той я нарече: Danny & My queen. Сцените между тах бяха толкова сладурски. Нищо чудно да видим и още химия между тях. Какво, от това че тя му е леля? Та те са на почти една и съща възраст!
Още нещо, Дани спомена Даарио. Някой сеща ли се къде изчезна той? :D



И една друга мистерия се разбули! Джендри се оказа жив! (Знаех си!) Чакаше си в Кралски Чертог, да го намерят Давос и Тирион. И Щастливата Осморка – Джон, Давос, Тормунд, (Който е страхотен с Бриен! Обичам ги.) Джендри, Берик, Хрътката и Торос, Джора поеха на битка с Белите Бродници близо до Източен страж.



На Север Санса остана да управлява в Зимен хребет! Появиха се и Бран, който е станал корав, като дърво (супер безчувствен, дори не се сбогува с Мийра)! И Аря, която пък срещна Ед Шийрън, пардон войник на Ланистър. (Не мисля че песента ще надмине Дъждовете на Кастамир, но е много добра и все пак я пее Ед!)



Та Петир шепне в ухото на Санса и много ми се искаАря да го клъцне. Бтв малката Старк изкла Фрей! Йей!

Варис не се спогажда много с Денерис. Теон остави Аша в ръцете на Юрон. Гарваните взеха да прилитат със скоростта на дракони. Но все още са по-бавни от спойлерите! (Мерси Войтех!<3 )

Шестият епизод изтече благодарение на HBO Spain, а има и слухове и за 7мия (HBP Nodrik…)

Сезонът е динамичен на моменти, понякога забавя, само за да ни подготви за още екшън! Сив Челвей и компания останаха заклещени в Скалата на Касърли. Нимерия заряза Аря ( ми тя я изгони с ония камъни)…
Та остава финала, който ще бъде БУМ!
Варал Моргулис, Безлики!
До скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар