понеделник, 21 август 2017 г.

Златен син // Ревю




Здравейте! Преди две минути прочетох и последната думичка от "Златен син", втората книга от трилогията Червен Изгрев на Пиърс Браун.
Как се чувствам?
Изцедена и пълна с енергия, едновременно. Парадокс, нали?
Ако в "Червен изгрев" видяхме ужаса на бъдещето, то тук изучаваме или направо връхлитаме върху цялостта му.

Дароу става вярно кученце на АрхиГубернаторът. Колкото и пионка, толкова и заплаха. Дароу е смел. Има блестящи идеи. Но точно, когато всичко изглежда поне малко по план и БУМ - край!



Чакала и Мустанга, двамата близнаци и все по-малко вероятни наследници на Август, са на двата полюса. Но слава богу са твърде различни. Адрий е лукаво чудовище, скрит от мрежата от медии и кроежи, които крои вече цял живот. Вирджиния от своя страна се доказа, като чудесен стратег и добра Златна. Но до кога?

Враждата между Белона и Август е неизбежна. А войната е в начален стадий.
Касий търси отмъщение за Юлиян.
Август иска върховната власт.
Суверенът, убила собствения си баща, дърпа конците.

В Златен син, не става дума за това, кой ще спечели Изпитанието и ще стане Прим, въпросът е кой ще управлява Галактиката. Милиони хора от всички Цветове биват жертвани за тази кауза.
Синовете на Арес, също не остават безпристрастни. Извършват своите атаки, убивайки невинни Златни.
Това ли е всичко? Златни срещу Червени?
Кръв срещу Кръв.



Нима мечтата на едно Червено момиче ще загине?
И сред всичката поквара стои Дароу. Роден Червен, сега Златен. Той се стреми към Мир. Истински Мир и свят във който всички Цветове да са равни. Пожертвал и изоставил всичко, той е надеждата, която Ео разпръсна с песента си.

Разбира се Дароу е всеобщият любимец, предполагам! Харесвам го и аз, разбира се! Харесвам отдадеността му и това, че не се предава, оставайки верен на себе си и любовта.

Но моят фаворит е Севро. Обичам този герой! След, като научих и неговата история. Обичам го защото е различен. По-арогантен, по-смел, по-решителен от другите Златни. Въпреки това е мил и лоялен. Ами Виещите! Толкова са ми симпатични! Всичките!



Виктра Ау Юлии. Друга героиня, на която няма как да не обърна внимание! Виктра държи на приятелите си и не би ги предала никога!

Съжалявах Касий, Ядосвах се на Рок...

О и научих кой е Арес.                      
.
.
.
Разбира се,  няма да ви кажа!

Ако "Червен Изгрев" ви е харесала, то ще заобичате "Златен син" и ще виете, очаквайки завършека на трилогията!

П.п. всъщност публикувам ревюто половин ден, след като прочетох книгата, но пък го написах веднага, след прочита и. И на кого му пука, всъщност?
2П.п. Ще убия някой, ако нарани Севро!!!

3П.п. Искам ГравиБотуши!

Няма коментари:

Публикуване на коментар